Norris: ‘Terugkeer in de auto zal als een schok aanvoelen’

lando-norris-artikel

Lando Norris verwacht dat hij een behoorlijke schok zal krijgen wanneer hij in juli terugkeert in zijn wagen. Door de lange tijd tussen de wintertests en de openingsrace zal het mogelijk lastiger zijn voor het lichaam. 

 

De McLaren-coureur deed deze uitspraak in een Instagram Live video, waarbij Will Buxton de presentator was. Lando doet er naar eigen zeggen alles aan om fit te blijven, onder andere door thuis voldoende te blijven trainen. ‘Je moet verder bouwen op de wintertests. Je gaat straks namelijk van niks naar opeens een Formule 1 auto. Er zit niks tussen. Met name door de grote G-krachten in de bochten zal het in eerste instantie als een grote schok aanvoelen. 

 

In een normaal seizoen went je lichaam op een gegeven moment aan de krachten die erop uitgeoefend worden. Je kunt thuis wel trainen, maar in het echt rijden is toch iets heel anders. 

 

Volgens de Brit zal dit niet alleen bij hem het geval zijn, maar ook bij de andere coureurs. ‘Ook al ben je de meest fitte coureur uit het veld, het zal nog steeds zwaar worden.’ 

 

Lando begint in 2020 aan zijn tweede seizoen bij de Engelse renstal McLaren. 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden