Norris wint virtuele IndyCar race voor team van Arrow McLaren SP

2020AustralianGrandPrixThursday_2ST0361

Voor het eerst meedoen aan een virtuele IndyCar race en dan ook nog een winnen: Lando Norris heeft het geflikt. Hij kwam na een pittige race op Circuit Of The Americas als eerste over de finishlijn. 

Na een intense kwalificatie was het Lando Norris die vanaf pole vertrok. De eerste rondes verliepen soepel voor de Brit en het gat tussen hem en de rest van het veld werd langzaamaan steeds groter. Ook had Norris een andere strategie met betrekking tot brandstof en banden dan veel van de andere coureurs, wat goed uitpakte.

Ongeveer halverwege de race maakte de McLaren-coureur echter een foutje waardoor hij spinde en veel plekken verloor. Hij had geluk dat een deel van de coureurs voor hem nog een pitstop moest maken. Norris haalde op magistrale wijze de resterende coureurs voor hem in en wist zich zo een weg naar voren te banen.

Uiteindelijk kwam een lachende Norris als eerste over de finish. "Het was heel leuk om mee te doen! Ik was niet heel zelfverzekerd en ik zweette enorm, omdat ik zo onder druk stond", laat de Brit na afloop van de race weten.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden