Norris zenuwachtiger voor simraces dan voor echte races

2020AustralianGrandPrixThursday_2ST0361

Echte races zijn afgelast vanwege de coronacrisis. Veel coureurs zijn daarom als alternatief gaan simracen. De laatste weken zijn verschillende online evenementen gestart. Voorbeelden zijn de officiële F1-simraces waarin bekendheden, simraces en echte races tegen elkaar racen, en de online competitie Real Racers Never Quit waarin top sim- en racecoureurs de strijd met elkaar aan gaan. Iemand die elke simrace lijkt mee te rijden is Lando Norris. De Brit rijdt in beide competities mee, en livestreamt deze en andere races op zijn twitch-kanaal.

Norris stelt volgens gpupdate dat hij zenuwachtiger is voor de simraces, dan voor de echte Formule 1-races: "Op de één of andere manier word ik tijdens simraces echt heel nerveus. Ik ben tijdens die races zelfs zenuwachtiger dan tijdens een echte Formule 1-kwalificatie." De Brit probeert een verklaring te vinden voor de zenuwen: "Ik weet eigenlijk niet precies waar dat door komt. Misschien doordat je de adrenaline mist van het racen in een echte auto, dat zorgt er normaal gesproken voor dat ik de zenuwen een beetje vergeet. Tijdens de simraces zit je gewoon in een normale stoel en is het allemaal veel rustiger. Daardoor draait het alleen maar om het rijden en ga je misschien toch iets meer nadenken dan anders." De zenuwen hebben zelfs negatieve effecten op de prestaties van de Britse McLaren-coureur: "Soms begin ik serieus een beetje te trillen. Door de zenuwen verpruts in mijn kwalificatierondje ook altijd."

Norris heeft ondanks de zenuwen wel plezier aan het streamen op Twitch. Hij zoekt bovendien bewust de interactie met fans op. Dit dient volgens de Brit een maatschappelijk doel tijdens de cornonacrisis: "Mensen laten weten dat wij voor entertainment zorgen en dat ze het leuk vinden om naar onze races te kijken. Maar het is volgens mij niet alleen maar entertainment, het helpt ook om de mensen thuis te houden." Norris streamt daarom bijna dagelijks. Vanavond zijn bijvoorbeeld de races van de competitie Real Racers Never Quit, waaraan naast Norris ook Max Verstappen deelneemt, te zien op het twitch-kanaal van Norris.

Hieronder is het verdere programma van het Twitch-kanaal van Lando Norris te zien.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen