Nummer 19 blijft van Anthoine Hubert

door Tim Koenders
EDUGTTlWkAAOeF0

De Formule 2 heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat nummer 19 nooit meer gebruikt zal worden. Anthoine Hubert reed vorig jaar met nummer 19 en als eerbetoon zal er in de Formule 2 nooit meer een rijder zijn die met het nummer gaat rijden.

Bijna een jaar geleden op Spa-Francorchamps overleed Formule 2 coureur Anthoine Hubert. De Fransman verongelukte vlak voor het rechte stuk in de feature race van de Formule 2. Aankomend weekend keert de Formule 2, net als de Formule 1, terug op het Belgische circuit. Voor aanvang van het weekend heeft de Formule 2 bekend gemaakt dat nummer 19 nooit meer in de Formule 2 gebruikt zal worden. Als eerbetoon zal nummer 19 altijd van Hubert blijven.

Naast het nummer dat niet meer gebruikt zal worden wordt er voor aanvang van de Formule 2 race een minuut stilte gehouden. Op zondag zal de Formule 1 dit ook doen voor aanvang van de Grand Prix van België. Daarnaast zal er op iedere auto in de Formule 1, Formule 2 en de Formule 3 een logo te zien zijn met een ster, de initialen en het startnummer van Hubert.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden