Nyck de Vries: ‘Dit jaar wil ik revanche nemen’

Db2ql9wWsAENL5B

Nyck de Vries had graag het voorbeeld van George Russell, Lando Norris en Alexander Albon gevolgd. Terwijl de drie coureurs komend seizoen de Formule 2 inruilen voor een stoeltje in de Formule 1, zal de Nederlander in 2019 weer uitkomen in de opstapklasse voor de Formule 1. Het doel van De Vries in 2019 is duidelijk: kampioen worden en een racestoeltje in de F1 afdwingen.

De Vries eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Formule 2 en zag de complete top drie naar de Formule 1 promoveren. Op papier zat de Nederlander dus heel dicht bij de Formule 1, want met iets meer punten had De Vries op het podium gestaan. “Russel won de meeste races en was ook echt de terechte winnaar. Norris won maar één race, Albon won er vier en ik won er drie. Als je het heel zwart wit bekijkt, had ik met tien punten meer wel het podium gehaald en dan dit seizoen ook in de Formule 1 mogen rijden. Maar voor de ‘wat als’-vraag, koop je niets. De lijn tussen winst en verlies is extreem dun”, laat hij weten aan het Friesch Dagblad.

In 2019 gaat de Nederlander voor het kampioenschap in de Formule 2. “Dit jaar wil ik revanche nemen en voor het kampioenschap gaan met ART. Daarmee dwing ik mijn eigen kans af. De laatste zeven kampioenen zijn allemaal gepromoveerd naar de Formule 1. Garanties heb je nooit in het leven, maar als je al die statistieken naast elkaar legt mag je het wel voorzichtig aannemen. Het systeem zou niet in leven kunnen blijven als een kampioen niet promoveert.”

De Vries gelooft nog steeds in zijn kansen op een plaatsje in de Formule 1. “Met zo’n 70 procent van de huidige F1-grid ben ik opgegroeid. Natuurlijk is het wel eens frustrerend om te zien dat zij er nu wel zijn en ik niet, maar iedereen bewandelt zo zijn eigen pad, voor de een gaat het wat makkelijker dan de ander. Dat het nog niet is gelukt, gaat absoluut niet ten koste van mijn geloof in mijn kansen in de Formule 1. Als je dat geloof niet hebt, kun je er beter mee stoppen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen