Nyck de Vries met Mercedes in Formule E

nyckdevries

Nyck de Vries maakt de overstap naar de Formule E. Hij verschijnt met nieuwkomer Mercedes aan de start van het Formule E-seizoen 2019-2020. Vandaag maakte het Mercedes EQ Formule E-team tijdens de internationale autobeurs IAA in Frankfurt zijn line-up bekend voor het komende seizoen.

Mercedes debuteert aankomend seizoen in de elektrische raceklasse. De Vries gaat een team vormen met de Belg Stoffel Vandoorne. "Ik ben dankbaar en blij met deze kans. Ik denk dat dit juiste stap is in mijn carrière. En om dit met Mercedes te doen is een enorme eer", laat De Vries in gesprek met Grand Prix Radio weten.

De stap naar de Formule E is nog geen streep door de Formule 1-ambities van de Nederlander. "In deze wereld veranderen dingen snel. Het is lastig om ver vooruit te kijken, maar op dit moment denk ik dat dit de juiste beslissing is. Wat de toekomst verder brengt zullen we zien."

D616543-665x500
(c) Mercedes

Het worden drukke maanden voor de coureur uit Sneek. Gisteren heeft hij al met de nieuwe Mercedes mogen testen en voordat het Formule 2-seizoen eindigt, staat de eerste race in de Formule E op het programma. Het seizoen begint namelijk op 22 november in Saoedi-Arabië en een week later is het laatste raceweekend in de Formule 2. "Wat het doel wordt voor het eerste seizoen is lastig te zeggen. We weten als team nog niet waar we ten opzichte van de concurrenten staan. Ik hoop zo snel mogelijk vooraan mee te doen."

De Vries wordt de tweede Nederlandse coureur in de Formule E. Robin Frijns begint aan zijn vierde jaar in de klasse, waarin hij vorig seizoen als vierde eindigde.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen