Nyck de Vries niet in actie voor McLaren tijdens Barcelona-test

Nyck-de-Vries-1

Nyck de Vries komt volgende week niet in actie tijdens de young driver test op het Circuit de Catalunya in Barcelona. McLaren, het team waar De Vries onderdeel uitmaakt van het talentenprogramma, kiest ervoor om Lando Norris en ontwikkelingsrijder Oliver Turvey in te zetten.

Tijdens de young driver test is ieder team verplicht om tenminste één coureur te laten rijden die maximaal twee Grands Prix achter zijn naam heeft staan. Omdat McLaren net als Haas tijdens de test in Barcelona, die na de Spaanse Grand Prix wordt gehouden, ook voor Pirelli test, mag het team nog een auto inzetten. De overige teams werken op andere data een test voor de bandenleverancier af. Naast Norris en Turvey komt ook huidig coureur Stoffel Vandoorne in actie.

Door de keuze van McLaren krijgt De Vries, die vijfde staat in het Formule 2-kampioenschap een nieuwe knauw te verwerken. Een paar weken geleden kreeg hij een tik op de vingers van McLaren-baas Zak Brown nadat hij had gezegd zeker te zijn van een F1-stoeltje wanneer hij dit jaar kampioen in de F2 zou worden. Brown ontkende die bewering.

De coureur uit Sneek heeft in het F2-kampioenschap een achterstand van 27 punten op lijstaanvoerder Norris, die net als De Vries in het talentenprogramma van McLaren zit. De 31-jarige Turvey, ontwikkelingsrijder voor het team, staat tiende in het Formule E-kampioenschap.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden