Officieel: geen gridstraf voor Lewis Hamilton

callum-ilott

Lewis Hamilton begint de race van morgen gewoon vanaf de tweede plek. Er leek even twijfel te zijn toen hij naar de stewards moest, maar daar is besloten geen actie te ondernemen.

De eerste rij op de grid zal morgen ‘gewoon’ door Mercedes bezet blijven. Na de kwalificatie werd Lewis naar de stewards geroepen voor twee mogelijke overtredingen, maar er is besloten de Brit geen straf op te leggen.

Er was even twijfel over Lewis’ startpositie toen hij naar de stewards werd geroepen. In de ronde waarin Valtteri van de baan ging zou hij namelijk gele vlaggen hebben genegeerd, en in een andere ronde bovendien ook de track limits hebben overschreden in bocht 10. Er is dus geen actie ondernomen met betrekking tot zijn snelste ronde, al is zijn op één na snelste ronde wel gedeletet.

Lewis zelf was na afloop van mening dat er geen geel, maar een groen licht brandde naast de baan toen Bottas er even afschoot. Ondanks dat er inderdaad gele vlaggen werden gezwaaid is Lewis dus vrijgesproken van enige gridstraffen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden