Olaf Harmsen: “Opluchting was erg groot na finish”

17 jan 2021
1018375403-LAT-20201209-GP2017_102647_ONZ3375-151

De laatste rally van deze Dakar is gereden en coureur Olaf Harmsen blikt zowel terug op zijn race, als op drie mooie trajectjaren. De Nederlander in dienst van KTM Racing Team eindigt de laatste race van deze Dakar als 57e.

Zelf is hij tevreden over zijn race, zo vertelt hij ons na afloop: “Een traject van drie jaar komt tot een einde. Het was eigenlijk een twee jarig traject naar de vorige Dakar toe, dus we hebben er al een jaartje aan vast geplakt.” Dat jaar bleek hem een goed jaar te zijn gebleken. De Nederlander stapt breed lachend en vol goede zin voor een laatste keer van zijn motor af.

De rally had moeilijke momenten volgen Harmsen, maar hij kijkt met grote voldoening terug. “De opluchting was net echt wel heel erg groot na de finish, maar ook wel heel mooi. Ik kwam tegelijk over de finish met drie anderen waar ik veel en fijn mee heb gereden deze rally.” Harmsen heeft zich erg goed aan zijn plan gehouden tijdens de rally, zo zegt hij: “Al waren er mensen die normaal gesproken langzamer zijn dan ik, ik bleef mijn eigen tempo rijden.”

Dat was uiteindelijk een bewuste keuze volgens hem.Ik heb voor het eerst in mijn leven alle twaalf dagen gedisciplineerd gereden”, grapt hij. Deze keuze heeft hem positief uitbetaald. Hij finisht 57e en vindt dat hij zich niet gek heeft laten maken door omliggende rijders en omstandigheden.

Of zijn hoofdstuk in Dakar nu afgelopen is hangt volgens Harmsen van één ding af: “Vroeger in Zuid-Amerika hadden ze vaak verschillende routes voor auto’s en motoren. Als ze dat hier ook gaan doen wil ik zeker terugkomen. Nu rijd ik te vaak in het stof van de auto’s en vrachtwagens. Dat is eigenlijk gewoon te gevaarlijk. Blijven ze op één route rijden, dan kom ik niet meer terug.

Een officieel woord over een voorlopig einde van zijn Dakar-carrière geeft Harmsen dus nog niet.Zien we de Nederlander dan toch nog een jaar door het zand scheuren? Dit blijken echter zorgen voor later. “Eerst ga ik genieten, en natuurlijk mijn medaille ophalen!”

17 jan 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen