Olav Mol na winst Verstappen: Hij is het totale plaatje

Verstappen_Canada

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Canada. Mol vertelt onder andere over de snelheid bij Ferrari en de focus van Verstappen

Tijdens de Grand Prix van Canada was Ferrari snel. Carlos Sainz was tegen het einde van de race jagende op Max Verstappen en daarmee is de pace van de Italiaanse renstal daar. "Dat wisten we wel", begint Mol. "In de basis hebben ze het hele jaar al de snelste auto. Ik denk dat Sainz op dezelfde banden als Verstappen wilde staan om alles te kopiëren en er op snelheid langs te kunnen. In vrije lucht waren ze sneller, alleen hadden ze die vrije lucht niet", vertelt Mol. 

Het feit dat Sainz niet in vrije lucht kwam, kon toe worden gerekend aan de berekeningen bij Ferrari volgens Mol. "Aan de andere kant, dat Sainz een wedstrijd niet wint is ook niet zo nieuw. Dat de Spanjaard een race zou winnen is ook niet zomaar gesneden koek", vertelt Mol. 

Carlos Sainz_Tweede_Canada
Foto: Ferrari / Calloalbanese

Charles Leclerc vanaf P19

Teamgenoot van Sainz, Charles Leclerc, begon achteraan de grid. Bij de bolide van Leclerc waren meerdere onderdelen vervangen en dat resulteerde in een gridpenalty. Volgens Mol reed Leclerc een prima race. "Hij had pech dat zijn pitstop niet helemaal lekker liep." Omdat de pitstop van Leclerc drie seconden langer duurde dan normaal kwam de Monegask achter een groep van vier coureurs uit. "Ik denk dat hij gewoon tevreden moet zijn. Ze hebben geen technisch geneuzel gehad en weer punten gehaald. In het verleden was de regel als een top auto achteraan startte werd hij derde, vierde of vijfde en daar heeft Leclerc aan voldaan", aldus Mol.

Het kampioenschap van Verstappen

Met een zesenveertig punten voorsprong denken sommigen al aan het tweede kampioenschap van Verstappen. Volgens Mol is dat denken toch net een tik te vroeg. "Dat kan hij pas doen na de zomerstop. Hij gaat nog steeds elke race maximaliseren. Wat er natuurlijk wel gaat gebeuren is dat ze zeggen dat Verstappen een tweede of derde plek moet pakken als er gekke dingen gebeuren in een race", vertelt Mol. Volgens Mol zit het in het DNA van Verstappen dat hij elke race wil domineren en wilt winnen. "Hij wilt gewoon doorgaan en die marge zo hoog mogelijk maken om, wanneer het nodig is, rustiger aan te doen."

Verstappen_WintGPvanCanada
Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images - Dan Mullen

Verstappen leek even onder bedreiging van Sainz te staan aan het einde van de race maar won toch met overmacht de grand prix. Mol ziet een kalme Verstappen. "Hij liet complete overmacht zien door de rust en kalmte. Dit weekend was hij in complete rust en in controle, er waren wisselende weersomstandigheden en ook daar was de focus. Het lijkt erop dat hij zijn energie opstaart voor de belangrijke momenten." Daarmee doelt Mol op de kwalificatie en de race. "Ook tijdens de race zag je geen één fout. Die concentratiemodus maakt hem op dit moment gewoon de beste rijder, hij is het complete plaatje", concludeert Olav Mol.

Lees ook: Verstappen, Hamilton en Sainz verklaren crash Tsunoda

Lees ook: Verstappen en Red Bull klimmen in ranglijst met meeste overwinningen

Lees ook: Sainz: Verstappen had me zonder safety car niet ingehaald

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden