'Sainz voerde motor op om sneller te lijken dan hij was'

AP-1JNE7ZRZW1W11_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Carlos Sainz heeft in 2015 bij Toro Rosso regelmatig in trainingen zijn motor op laten schroeven om er beter uit te zien dan teamgenoot Max Verstappen. Dat zegt Olav Mol in de podcast Formule 1 Aan Tafel.

"Sainz heeft in die tijd vaker dan nodig is in de vrijdagtrainingen zijn motor op laten schroeven. Dat deed hij om maar groter en beter te lijken dan hij daadwerkelijk was. Max heeft zich daar totaal niet door van de wijs laten brengen", aldus Mol die vervolgens vertelt over "de politieke spelletjes" die destijds bij Toro Rosso zijn gespeeld.

"Het was een lastige situatie want Sainz Sr. had ook een Red Bull-deal. Vader en zoon hebben heel dikke banden met de Spaanse pers en hebben destijds allerlei dingen gelekt. Er ging ooit een verhaal dat Max een voorcontract zou hebben getekend bij Ferrari. Daar was heel veel onrust over gekomen. Dat verhaal is toen naar buiten gebracht door de familie Sainz."

Mol heeft deze informatie destijds te horen gekregen van Red Bull-topman Helmut Marko. "Hij vroeg mij om dit naar buiten te brengen, omdat hij dat zelf niet kon. Ik had daar geen moeite mee om dat vanuit een klein landje als Nederland te doen. Vader en zoon Sainz hebben toen echt op hun flikker gehad."

De volledige aflevering van Formule 1 Aan Tafel is hier te beluisteren:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen