Olav Mol: Slordigste weekend van Verstappen

SingaporeStart2022
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, reageert op de Grand Prix van Singapore. Mol vertelt onder andere over de regensituatie, een slordige Max Verstappen en een winnende Sergio Pérez. 

De race in Singapore werd een uur later verreden dan gepland. Vlak voor de initiële start kwam er een bak water naar beneden en stonden er fikse plassen op de baan. De regen hield op en een uur en vijf minuten later was de formation lap. De wedstrijdleiding koos ervoor om alles uit te stellen in plaats van de race te beginnen achter de safety car. "Het is een keus van de wedstrijdleiding", begint Olav Mol. "De ene keer is de keus het ene, en de andere keer het ander. Ik denk dat het hier wel mee speelde dat er op een aantal plekken ontzettend veel plassen waren. Die plassen zijn gevaarlijk." Een plas, ook wel standing water genoemd, kan aquaplaning veroorzaken. Die plassen zijn met veegwagens weggehaald. "Dan kom je in de situatie, met een buitentemperatuur van 26 graden, dat de stukken die al bijna droog waren, sneller opdrogen dan de rest. Aan de andere kant zagen we ook dat het heel lang duurde voordat de coureurs van de inters naar de slicks konden gaan", aldus Mol.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden