SI202104180346_hires_jpeg_24bit_rgb_news

In de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, F1 aan Tafel, hebben de gasten het over de herstart van de Race van Imola afgelopen weekend. Lewis Hamilton was van de baan gereden en in de grindbak terecht gekomen. Niet veel later crashte zijn teammaat Bottas met de Williams van Russell. Na deze crash werd de race stilgelegd. Bij de herstart van de race konden alle coureurs hun oude positie weer innemen. 

Jeroen Mul, presentator van F1 aan Tafel, zegt dat Hamilton zijn achterstand gratis weer kon goed maken, maar Olav Mol, F1-commentator, is het daar niet mee eens. Mol: “Iedereen met een ronde achterstand krijgt dat dan gratis terug, niet alleen Hamilton. Iedereen krijgt een melding: vanaf Lance Stroll moet iedereen naar de voorkant van de pit lane, want zij willen bij een herstart dat het hele veld in dezelfde ronde zit. Dat gebeurt altijd.” Mol vindt dat logisch, omdat je anders een heel raar veld krijgt. Een tip die Mol aan de luisteraars meegeeft is: “Lees het reglement, want het staat er echt.”

SI202104180334_hires_jpeg_24bit_rgb-700x443
© Red Bull Content Pool

Spin van Verstappen

Na de herstart spinde Verstappen in ronde 34. Hij kon nog net met één wiel op de baan blijven. Mul: “Dat was een hoog staaltje wagenbeheersing.” Mol zegt dat Verstappen geluk had, omdat als Lando Norris dichter achter Verstappen zat, hij hem had ingehaald. Mol: “Leclerc was slim, want hij zag dat Verstappen nog één wiel op het asfalt had en als hij met vier wielen van de baan gegaan was, dan had Leclerc ook Verstappen ingehaald.” Mol vertelt verder dat Leclerc het had kunnen doen, maar dan had hij daar waarschijnlijk een straf voor gekregen en dat risico wilde Leclerc niet nemen. Mol: “Het was een gelukje voor Verstappen, maar zonder geluk, kijk naar Lewis Hamilton, vaart niemand wel.”

Het was een spannend moment, maar gelukkig kon Verstappen de bolide nog net op de baan houden. Hamilton wist toch nog een punt voor de snelste ronde te pakken, maar dat kwam wel door DRS, zegt Mol. Mul vraagt zich af of dit om een kampioenschap kan gaan waar het slechts een paar punten scheelt tussen de eerste en tweede plaats. Volgens pitreporter Jack Plooij is dat zeker mogelijk, maar er zijn nog meer punten te behalen dit seizoen.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Olav Mol over Hamilton: "zijn racehart is gaan kloppen" 

Lees ook: FIA schorst karter Luca Corberi voor 15 jaar 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden