6-thursday-barcelona

Oliver Caldwell heeft de tweede Formule 3-sprintrace in Barcelona gewonnen. De Brit reed een nette race en profiteerde van een aantal crashes voor hem. Victor Martins werd tweede, Frederik Vesti sluit het podium af als derde. 

In ronde 1 vlogen Logan Sargeant en Aleksandr Smolyar er al samen af. Smolyar wist de eerste race van het weekend al te winnen, maar viel deze race dus uit.

Oorspronkelijk waren het David Schumacher en Enzo Fittipaldi die aan het strijden waren voor de overwinning. Ook die strijd eindigde echter in tranen. In ronde 15 schoot Fittipaldi over een kerb heen waardoor hij Schumacher de baan af tikte, Schumacher eindigde in de bandenstapel. Fittipaldi viel in eerste instantie terug naar de derde plek, maar viel achter de safety car stil en finishte de race niet.

Tranendal voor Hauger en Nannini

De race werd hervat na een aantal ronden safety car en Matteo Nannini leidde, gevolgd door Hauger en Caldwell. In ronde 21 ging het vervolgens weer mis met de nummers één en twee. Dennis Hauger, polesitter voor morgen, wilde de leiding overnemen van Matteo Nannini en tikte hem aan. Hauger viel terug met een kapotte voorvleugel en Nannini viel terug naar de laatste plek. In de laatste ronde probeerde Victor Martins Caldwell nog in te halen in bocht 1, maar dat mocht niet meer baten.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1391054593686179840

Zondag start Dennis Hauger vanaf pole position voor de feature race in het Formule 3-kampioenschap.

Lees ook: Lewis Hamilton pakt historische honderdste pole position

Lees ook: Smolyar wint eerste race F3-seizoen

Lees ook: Van der Helm: “Hoop me te gaan meten met mijn teammaten”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden