Omstreden reclame keert mogelijk terug bij Ferrari

190081-test-barcellona-day-7

De omstreden reclame-uiting Mission Winnow keert tijdens de Japanse Grand Prix mogelijk terug op de bolides van Ferrari. De Italiaanse renstal heeft zich voor de Grand Prix van komend weekend namelijk ingeschreven onder de naam ‘Scuderia Ferrari Mission Winnow’.

Mission Winnow is een marketingtool van tabaksfabrikant Philip Morris. Dat Amerikaanse bedrijf was met sigarettenmerk Marlboro tientallen jaren lang een toonaangevende sponsor van Ferrari. Ook toen tabaksreclame werd verboden, bleef Philip Morris sponsor van de Scuderia. Vorig jaar tijdens de Grand Prix van Japan kwam het bedrijf op de proppen met Mission Winnow, een initiatief dat moet aanzetten tot stoppen met roken. Stickers prijkten prominent op de auto’s en race-overalls.

Problemen in Australië

Bij de start van het Formule 1-seizoen in Melbourne afgelopen maart leidde de reclame meteen tot problemen. Het Australische Openbaar Ministerie onderzocht of de uiting verkapte tabaksreclame was en of dat het indruiste tegen de Australische wet. Ferrari wachtte de zaak niet af en besloot om niet met Mission Winnow te rijden.

Daarna keerde de reclame-uiting tussen de races in Bahrein en Monaco terug op de bolides van de Italiaanse renstal. In de overige races stonden de logo’s ter ere van het 90-jarige bestaan van Ferrari op de bolides van Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen