'Oneerlijk als Australië doorgaat zonder alle F1-teams'

1920x1080-Franz-Tost-Scuderia-Toro-Rosso

Franz Tost heeft laten weten dat hij het oneerlijk zou vinden als de Australische Grand Prix doorgaat, zonder dat alle Formule 1-teams aanwezig kunnen zijn als gevolg van het coronavirus. De teambaas van AlphaTauri heeft zijn zorgen geuit over eventuele reisrestricties voor Italiaanse teams nu het land een uitbraak kent van het virus.

Uitgerekend Noord-Italië wordt zwaar getroffen door het coronavirus, net de regio waar AlphaTauri en Ferrari hun uitvalsbasis hebben. In Qatar heeft dat er al toe geleid dat de MotoGP-race niet doorgaat. Reizigers uit Italië moeten van de Qatarese regering namelijk veertien dagen in quarantaine, reden voor de MotoGP-organisatie om de race af te blazen.

Autosport vroeg de Oostenrijkse teambaas naar het scenario als Ferrari en AlphaTauri niet kunnen deelnemen aan de race Down Under. 'Als sommige teams om welke reden dan ook niet kunnen rijden, dan is dat een oneerlijke start van het seizoen. Het is een groot nadeel voor wie dit aangaat,' antwoordde Tost. Overigens ziet hij wel mogelijkheden om de Chinese Grand Prix in te halen: 'Ik ben optimistisch dat we 22 races zullen hebben, omdat we in november en december genoeg ruimte hebben, net als in augustus.'

Mattia Binotto merkte op dat ook Haas, Alfa Sauber en Pirelli geraakt kunnen worden door reisverboden vanwege het virus. Haas en Alfa Sauber rijden immers met motoren van Ferrari en Pirelli is ook afkomstig uit Noord-Italië. Eerder vandaag liet de Australische organisatie weten dat ze verwachten dat de race gewoon doorgaat.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen