Ook Ferrari klaar om Concorde Agreement te ondertekenen

1920x1080-Mattia-Binotto-Laurent-Mekies-Ferrari-GP-Canada-2019

Naast McLaren heeft nu ook het team van Ferrari laten weten klaar te zijn voor het ondertekenen van de Concorde Agreement. Tegenover Autosport vertelde teambaas, Mattia Binotto het volgende: “Wat Ferrari betreft zijn we er klaar voor om te tekenen. We zouden de overeenkomst graag snel willen ondertekenen."

"Ik denk dat het belangrijk is voor de toekomst om duidelijkheid te creëren. We weten allemaal waar we staan", stelt Binotto. De Concorde Agreement is een contract tussen de FIA, de Formule 1-teams en de F1 Administratie. Onder de overeenkomst vallen onder andere raceschema’s, voorschriften en omzetverdelingen.

Ook zijn alle technische voorschriften zoals motorspecificaties, veiligheid en ontwerp erin gespecificeerd. Onder de financiële regels die in de overeenkomst staan vallen televisie-inkomsten en prijzengeld. De nieuwe overeenkomst zou gelden van 2021 tot 2026.

Leclerc Grand Prix Oostenrijk 2020
@Scuderia Ferrari Press Office

"Vooruit kijkend is duidelijkheid belangrijk. Sommige (teams red.) zijn klaar om te tekenen. Ik denk dat we op de een of andere manier gelukkig zijn, omdat we weten dat F1 het belang van de rol van Ferrari in F1 heeft begrepen. Dat was voor ons de sleutel en daar zijn we tevreden over." 

Problemen

Nu zowel McLaren als Ferrari hebben laten weten in de Formule 1 te willen blijven en de Concorde Agreement te willen ondertekenen, is het afwachten wat de andere teams gaan doen. Binotto weet naar eigen zeggen niet of er nog mogelijke problemen zijn die ondertekening door andere teams tegen kunnen houden. "Ik kan daar geen antwoord op geven. Zoals ik al zei is Ferrari blij en willen we tekenen. Ik denk dat je de andere teams die nog niet helemaal blij zijn, deze vraag moet stellen."

Lees ook: McLaren van plan om Concorde Agreement te ondertekenen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen