Ook Grand Prix van Azerbeidzjan gaat niet door

1920x1080-Sergio-Perez-Racing-Point-F1-GP-Azerbeidzjan-2019

De start van het Formule 1-seizoen wordt nog verder uitgesteld. De Grand Prix van Azerbeidzjan, die gepland stond op 7 juni, gaat namelijk ook niet door.

Net als in Monaco ziet de organisatie in Bakoe geen kans om het stratencircuit op tijd af te bouwen gezien de huidige situatie. Wel hoopt de organisatie dat de race later in het jaar alsnog plaats kan vinden.

In een verklaring zegt de organisatie: "Het besluit om de race uit te stellen is genomen na overleg met de Formule 1, de FIA en de regering van Azerbeidzjan. Het is een direct gevolg van de wereldwijde COVID-19-pandemie en het besluit is gebaseerd op de adviezen van experts die ons door de autoriteiten ter beschikking zijn gesteld." Over de nieuwe datum zeggen ze: "We werken nauw samen met de Formule 1, de FIA en de regering van Azerbeidzjan en houden de situatie in de gaten, met de mogelijkheid om een nieuwe datum voor de race aan te kondigen later dit 2020-seizoen." Al gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Door het uitstellen van de race in Azerbeidzjan wordt de Grand Prix van Canada op 14 juni nu de seizoensopener. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat de races in Nederland en Spanje ook uitgesteld worden. De Grand Prix van Monaco gaat definitief niet door.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen