Ook Williams tekent Concorde Agreement

WilliamsF1_20968_HiRes

In navolging van Ferrari en McLaren heeft ook Williams het Concorde Agreement ondertekend. Het Britse team verbindt zich daarmee tot en met 2025 aan de Formule 1.

Het Concorde-akkoord is het commerciële verdrag dat de tien teams aan de Formule 1 verbindt. Het huidige akkoord loopt dit jaar af. Gisteren maakten McLaren en Ferrari als eerste teams bekend nog voor minimaal vijf jaar in de sport actief te blijven.

Williams staat al sinds 1978 op de Formule 1 grid. Het team won negen constructeurstitels en is daarmee na Ferrari het meest succesvolle team binnen het huidige Formule 1 veld.

Teambaas Claire Williams is in haar nopjes met de nieuwe verbintenis: “Het nieuwe Concorde Agreement is een grote stap voorwaarts voor zowel de Formule 1 als Williams. Als een van de langst deelnemende teams zijn we blij met de toekomstige koers van de sport. Onze verwachting, in lijn met die van Liberty Media, is dat het volgende tijdperk zal worden gekenmerkt door close racing en meer spannende races als gevolg van de nieuwe regels, waaronder een eerlijkere verdeling van de inkomsten en een budgetplafond. Het verdrag is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de Formule 1 en biedt ook Williams kansen om onze weg terug naar de voorkant van de grid te vinden.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden