Oostenrijkse Grand Prix mogelijk in het nat

Kimi_Raikkonen_Ferrari_F1_F1_GP_Oostenrijk_2016

Over een dikke week is het zover, dan mogen de mannen weer de baan op in Oostenrijk. Grote kans echter dat het geen fijne omstandigheden zijn om weer aan de auto te kunnen wennen. Er wordt voor de komende twee weken slecht weer voorspeld in Oostenrijk, waarbij er voor elke dag van de week regen wordt voorspeld.

Dus naast de roestigheid van de coureurs die sowieso aanwezig zal zijn, zal ook de baan zeer 'tricky' zijn. Zeker als het je eerste rondjes in een paar maanden zijn kan dit vies tegenvallen voor sommige coureurs.

En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de eerste paar rondjes. Want ook tijdens de kwalificatie en de race wordt er dus neerslag voorspeld. Zonder regen verwachtten de coureurs al spektakel in verband met het gebrek aan kilometers maar dat gecombineerd met een natte baan zou wel eens een goeie formule kunnen zijn voor chaos op de baan.

Natuurlijk duurt het nog een tijdje totdat de lampen echt uitgaan, en hebben we heel vaak gezien dat het precies na de race begint te regenen. Maar een helemaal droog en onbezorgd weekend lijkt een illusie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen