Operatie Juan Manuel Correa succesvol verlopen

EDUbQiPU0AAA-UP

Voor het eerst sinds zijn zware ongeluk tijdens de Formule 2-race op Spa-Francorchamps eerder dit jaar heeft Juan Manuel Correa zelf van zich laten horen.

De Ecuadoraans-Amerikaanse coureur raakte op 31 augustus jl. zwaargewond nadat hij vol was ingereden op de gecrashte auto van Anthoine Hubert. Die kwam bij het ongeluk om het leven, terwijl Correa in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht, eerst in Luik en daarna in Londen. Daar werd hij de afgelopen weken in een kunstmatige coma gehouden. Afgelopen weekend onderging hij een 17-uur durende en succesvol verlopen operatie om amputatie van zijn been te voorkomen. Gisteren plaatste Correa voor het eerst sinds zijn ongeluk zelf een verklaring op zijn website:

"De afgelopen weken zijn enorm zwaar geweest, zwaarder dan wat ik ooit heb meegemaakt, zowel fysiek als mentaal. Ik begrijp dat de toekomst wat betreft het herstel van mijn benen - specifiek mijn rechterbeen - nog steeds ongewis is en dat het fysieke herstel extreem lang en moeilijk zal zijn. Ik ben nog steeds bezig om alles wat er is gebeurd en nu nog gebeurt te verwerken. Ik wil iedereen bedanken die mij op welke manier dan ook heeft gesteund. Uit de grond van mijn hart: dank voor alles en weet dat jullie steun en positiviteit het verschil hebben gemaakt."

Correa moet over twee weken een tweede - minder ingrijpende - operatie ondergaan en zal mogelijk al over zes weken het ziekenhuis in Londen kunnen verlaten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden