Oplossing problemen Williams niet snel voorhanden

1920x1080-Sergey-Sirotkin-Williams-GP-Canada-2018

Williams maakte in Montreal opnieuw een teleurstellend raceweekend door. Na een abominabele kwalificatie viel Lance Stroll na een crash in de openingsronde al uit en werd Sergey Sirotkin als 17de en laatste afgevlagd op twee ronden achterstand van dagwinnaar Sebastian Vettel.

"De problemen waarmee we in Canada te maken hadden, zijn dezelfde problemen die we al sinds het begin van het seizoen hebben", zegt technisch directeur Paddy Lowe in gesprek met het Zuid-Afrikaanse Wheels24.

Problemen op aerodynamisch vlak

De Brit weet waar de problemen aan te wijten zijn, maar de oplossing vergt volgens Lowe enige tijd. "We proberen het zo snel mogelijk op te lossen. Het heeft te maken met de aerodynamica en dat kost tijd. We weten wat de oorzaak is, maar het is niet eenvoudig de problemen op te lossen."

Lowe erkent dat het team een moeilijke tijd doormaakt. "Het is voor iedereen zwaar, vooral voor de mensen die op het circuit werken. Of de auto nu snel is of langzaam, de hoeveelheid werk blijft hetzelfde. Het is belangrijk een goed moreel te behouden en dat is moeilijk als er duidelijke problemen zijn met de auto."

Coureurs hebben juiste mentaliteit

Over Stroll en Sirotkin is Lowe duidelijk. Beide coureurs beschikken volgens hem 'over de juiste mentaliteit'. "Zij hebben geen gebrek aan motivatie of energie."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden