Otmar Szafnauer: “Sebastian blijven helpen belangrijke taak”

GP2016_184340_1ST1480

Otmar Szafnauer, teambaas van Aston Martin F1, kijkt met een positief gevoel terug op de wintertest in Bahrein van afgelopen weekend. Volgens hem heeft het team een goede positie voor de race later deze maand.

De wintertest zag er anders uit dan vorig jaar. Er werd gereden in Bahrein in plaats van Barcelona en de test duurde geen zes maar drie dagen. Lance Stroll en Sebastian Vettel hebben samen in totaal 314 rondes gereden, ondanks een zandstorm op vrijdag en enkele technische problemen van de nieuwe bolide.

GP2016_165859_U5I6855-700x467
Foto: Media Racing Point F1

Sebastian Vettel

Volgens Szafnauer was het een een drukke week waarin het team veel geleerd heeft, ondanks enkele uitdagingen. “We hebben wat tijd op de baan verloren door technische problemen tijdens het weekend, vooral Sebastian zaterdag, maar dat is een van de redenen waarom we testen”, zei Szafnauer. “Een van de belangrijkste taken deze week was om Sebastian te blijven helpen zich in het team te vestigen.” Op dit gebied heeft Aston Martin volgens Szafnauer veel vooruitgang geboekt.

“Lance verzamelde op zondagochtend ook nuttige gegevens over long runs, racesimulaties en kortere runs. Het geeft ons een goede positie voor als we hier terugkomen om te racen later deze maand”, besluit de teambaas van Aston Martin F1.

Lees ook: Mol en Plooij: ''Mazepin kan Schumacher onder druk zetten''

Lees ook: Alfa Romeo kijkt positief uit naar seizoen 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen