Oud-McLaren baas Capito wordt Williams CEO

WilliamsF1_1769_HiRes

Williams heeft Jost Capito, vroeger baas bij onder andere McLaren, aangesteld als nieuwe CEO. Simon Roberts wordt permanent de teambaas van Williams.

Sinds Williams dit jaar is overgenomen door de nieuwe eigenaar Dorilton Capital, is het team bezig met het aannemen van nieuwe belangrijke werknemers. Het Britse team heeft nu de ervaren Jost Capito aangenomen als CEO. Capito heeft ruim 40 jaar ervaring in de autowereld. Hij was onder andere motorsport directeur bij Volkswagen, en diende kort als CEO bij McLaren. Simon Roberts, die sinds de Grand Prix in Monza de rol van teambaas op zich heeft genomen, wordt permanent de teambaas onder Capito.

"Het is voor mij een grote eer om in deze spannende en veeleisende tijden voor zowel het team als de Formule 1 aan de slag te gaan bij Williams", vertelde Capito. "Het is een eer om deel uit te gaan maken van de toekomst van dit legendarische team dat zo'n grote naam heeft in de sport. Ik ga deze uitdaging met veel respect aan, en ik ga er van genieten", aldus de Duitser.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen