'Overheid wil Monza steunen met 10 miljoen euro per jaar'

AP-1WSE7SHJ12511_news

De verbintenis van de Italiaanse Grand Prix met de FOM is een van de vijf contracten die aan het eind van dit seizoen afloopt. In de hoop Monza langer op de Formule 1-kalender te houden is de Italiaanse overheid bereid om jaarlijks tien miljoen euro in de Grand Prix te investeren.

Dat schrijft het Duitse persbureau SID. Het voorstel, ingediend door regeringspartij Lega, moet nog wel worden goedgekeurd door de senaat.

Eerder luidde Angelo Sticchi Damiani, voorzitter van de Italiaanse autosportbond, al de noodklok. "De kosten voor de Grand Prix zijn veel te hoog voor ons", aldus Damiani, die in 2018 twaalf miljoen euro verlies leed met de Formule 1-race op Monza.

Naast het contract van Monza lopen ook de verbintenissen met de races in Hockenheim, Silverstone, Mexico en Barcelona af. Vietnam is voor 2020 bevestigd op de Formule 1-kalender.

Zandvoort is nog in onderhandeling met de FOM en hoopt vanaf volgend jaar ook een plekje op de kalender te bemachtigen. De toezegging van de Italiaanse overheid staat in schril contrast met de Nederlandse overheid die op regeringsniveau alleen een faciliterende rol wil vervullen. De gemeente uit de badplaats ging vorige maand wel akkoord met een eenmalige investering van vier miljoen euro.

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, zei een week geleden dat hij er op rekende dat er twee tot drie Grands Prix extra bij komen. Wat dat betreft hoeft de toezegging van de Italiaanse overheid geen slechts nieuws voor een eventuele Nederlandse Grand Prix te betekenen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden