P3 voor Carlos Sainz tijdens bloedstollende GP van Abu Dhabi

21005-russian-gp-thursday

In de enorm spannende titelstrijd is het vast ontgaan dat Carlos Sainz als derde is geëindigd. Door het uitvallen van Sergio Pérez mocht hij samen met Lewis Hamilton en wereldkampioen Max Verstappen het podium op. 

“Na alles en die late safety car waren we op de juiste plek op het juiste moment en met goede snelheid wisten we uiteindelijk het podium te behalen in een magisch seizoen. Dit is mijn eerste seizoen met Ferrari en P5 uiteindelijk in het kampioenschap. We waren al heel sterk vanaf de kwalificatie”, aldus Sainz na afloop van de race.

Problemen Pérez, geluk voor Sainz

Het leek er sterk op dat Pérez de laatste podiumplek zou behalen. Tijdens de safety car werd hij echter naar binnen gehaald wegens nog een onbekend probleem. Hij kon daardoor naar de derde plek op het podium.

"Met die safety car aan het eind, waren de zenuwen echt heel erg hoog. We moesten zorgen dat we het bij elkaar hielden en dat is ons ook gelukt". Tot slot blikt de Spanjaard ook terug op de titelstrijd, die vlak voor zijn neus beslist werd. "Ik denk dat degene die deze race gewonnen heeft, het ook echt verdiend heeft", zo sluit Sainz af, met een verwijzing naar zijn oud-teamgenoot.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen