Penske bevestigt gesprek met Ferrari over IndyCar deelname

190021_usa

IndyCar eigenaar Roger Penske heeft bevestigd in gesprek te zijn geweest met Ferrari over een toetreding van het Italiaanse merk tot de IndyCar series in 2022. 

Deelname aan de IndyCar kan voor Ferrari betekenen dat het niet hoeft te snijden in het personeelsbestand ten gevolge van de budget cap die in de Formule 1 wordt ingevoerd. Het team liet eerder optekenen deelname aan andere raceklassen, waaronder de IndyCar en het WEC, daarom niet uit te sluiten. 

Roger Penske, eigenaar van de Amerikaanse raceklasse, onthult in de Brick-by-Brick podcast van Sirius XM dat er gesprekken zijn gevoerd met Ferrari. “We zijn aan het bekijken of we nieuwe fabrikanten kunnen toevoegen. Je hebt het vast al gehoord, maar we zijn in gesprek geweest met Ferrari. Ze zijn misschien geïnteresseerd om in 2022 toe te treden als het nieuwe motorreglement van kracht wordt.”

Op dit moment voorzien Honda en Chevrolet de teams van krachtbronnen. Mogelijk voegt Ferrari zich dus als derde leverancier bij deze twee merken. Penske ziet de komst van de Italianen wel zitten: “Het zou van grote toegevoegde waarde zijn om een derde fabrikant te verwelkomen. Ferrari zou een geweldige toevoeging aan de IndyCar series zijn.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden