Perez had goede hoop op competitieve auto in Australië

X4I4713

Sergio Perez had goede hoop dat de auto van Racing Point "extreem competitief" zou zijn tijdens de Australische Grand Prix. 

Het controversiële ontwerp van de RP20 was onderwerp van gesprek tijdens de wintertest. De auto zou verdacht veel lijken op de Mercedes W10 waarmee Lewis Hamilton in 2019 wereldkampioen werd. De resultaten van de wintertest waren positief voor Racing Point. In aanloop naar de Grand Prix van Australië temperde Perez de verwachtingen nog, maar tegen Autosport vertelde de Mexicaan dat Racing Point toch goede hoop had op een competitieve auto.

"We zagen natuurlijk niet het volledige potentieel van de auto (...) omdat eigenlijk iedereen de kaarten een beetje tegen de borst houdt, maar ik kan je vertellen dat Barcelona niet ons sterkste circuit is. We hadden voor Melbourne dus goede hoop, erg goede hoop zelfs, dat we daar extreem competitief zouden zijn. Maar laten we afwachten tot wanneer we weer kunnen racen," vertelt Perez. Volgens de Mexicaan is de RP20 een compleet nieuwe auto ten opzichte van de voorganger, de RP19. Dit heeft invloed op de manier van rijden. "Ja het rijdt een beetje anders, zowel het besturen als de manier waarop de auto wordt afgesteld is anders." "Het is eigenlijk een compleet nieuwe auto," vervolgt Perez. Vooral het zoeken naar de juiste afstelling is een uitdaging geweest, maar de Mexicaan is er van overtuigd dat zijn team goed werk heeft verricht tijdens de wintertest en goed voorbereid is voor de start van het Formule 1 seizoen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen