SI202103160256_hires_jpeg_24bit_rgb

Bahrein was misschien niet het gelukkigste Grand Prix-weekend voor Sergio Pérez. Ondanks dat in de opwarmronde zijn RB16B uitviel en hij vanaf de pitstraat moest starten, wist hij als vijfde over de finish te komen. De Mexicaan mikt tijdens zijn tweede race voor Red Bull op een podiumplaats en het liefst de hoogste trede. 

Pérez blikt terug op op het raceweekend op het circuit van Sakhir. "Het was een bewogen weekend. Ik had geen idee wat er aan de hand was toen mijn auto tot stilstand kwam, maar ik bleef rustig en we hebben geluk gehad dat we de auto nog aan de praat hebben gekregen."

Verwachting Imola

Het doel van Pérez is om een goede race te hebben. Hij wil in Imola, waar je nauwelijks kunt inhalen, terugkomen en strijden voor een podium. "Ik kijk ontzettend uit naar het raceweekend in Imola. Het is lastig te voorspellen hoe we zullen presteren, dus we zullen moeten afwachten wat er op de baan gebeurt, maar ik ben gemotiveerd om te proberen elke race te winnen."

Max Verstappen

Pérez geeft aan tijdens Bahrein veel geleerd te hebben over het team, Verstappen en de auto. "ik heb meer geleerd over de rijstijl van Max en hoe de auto moet worden bestuurd om er het maximale uit te halen. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik nu weet welke balans ik moet hebben tijdens een weekend."

Pérez denkt dat het erg spannend gaat worden met Mercedes. "Het zal interessant zijn om te zien hoe we het in Imola doen, op een heel ander circuit dan Bahrein, en hoe we het doen ten opzichte van Mercedes."

Lees ook:

Alpine: "Bahrein heeft onze zwakheden blootgelegd"

Bleekemolen: "Hamilton krijgt het zwaarder dan voorheen"

Verstappen: "Alles zal perfect moeten gaan"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen