Red-Bull-Racing-Perez

"Ik wist dat ik een grote uitdaging zou hebben als ik naar Red Bull zou gaan, die uitdaging is Max." Dat zegt Sergio Perez in de podcast Beyond the grid van Formule 1. De coureur maakte afgelopen testweekend gelijk indruk in de nieuwe Red Bull-bolide.

In een andere auto en met een ander team stapte Perez afgelopen weekend het circuit van Bahrein op voor de testdagen voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-seizoen. Een paar maanden eerder werd hij op datzelfde circuit nog overgoten met champagne en vierde hij zijn eerste overwinning in de Formule 1 ooit. Toen nog teamgenoot van Lance Stroll bij Racing Point, nu teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull.

Grote uitdaging

"Ik ben nog niet voor verrassingen komen te staan, maar ik ben er al wel achter dat Max op alle vlakken een hele sterke coureur is en dat wordt voor mij wel echt een grote uitdaging", zegt de 31-jarige coureur uit Mexico. Perez maakte deze winter de overstap van Racing Point (nu Aston Martin F1 Team), naar het topteam van Red Bull Racing. "Dit is wat ik wilde, ik wilde mezelf kunnen meten aan de aller besten in de sport. Dus dat is een grote uitdaging maar ook iets waar ik enorm naar uitkijk", aldus Perez over zijn nieuwe plek als teamgenoot van Verstappen. "Hij is een ontspannen jongen en houdt van racen. De tijd die we samen hebben doorgebracht, was erg leuk", laat de coureur weten.

Teamgenoot

Red Bull zoekt al een langere tijd naar een geschikte teamgenoot voor Verstappen sinds het vertrek van Ricciardo bij de renstal. Pierre Gasly en Alexander Albon mochten in 2019 uitvechten wie de felbegeerde stoel bij Red Bull zou krijgen, waarna Albon de plek mocht houden voor het seizoen van 2020. Maar ook hij moest uiteindelijk het team verlaten. Nu is het de beurt aan Perez die zijn Formule 1-carrière in 2011 begon bij Sauber. ''Ik heb echt helemaal niks te verliezen, ik heb een fantastische carrière gehad, dus alles wat hierna nog komt is geweldig'', aldus Perez.

Lees ook: Jur Raatjes: “Goed voor Ferrari dat Vettel weg is”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Red Bull als favoriet, te vroege uitspraak”

Lees ook: Teams pleiten voor meer testdagen 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen