Piastri: "Gek dat ik niet genoemd werd voor F1-stoeltje"

01-Oscar-Piastri-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited-2

Oscar Piastri vindt het best gek dat zijn naam niet genoemd werd toen er gesproken werd over het laatste stoeltje in de Formule 1. De Australiër staat namelijk eerste in het Formule 2-kampioenschap voor Guanyu Zhou, de man die uiteindelijk in dat laatste stoeltje plaats mag gaan nemen.

Piastri werd in 2020 Formule 3-kampioen. Dit jaar rijdt de 20-jarige Australiër voor Prema in de Formule 2. Zijn debuutseizoen verloopt tot op heden erg goed. In zijn eerste Formule 2-weekend behaalde hij direct een overwinning in één van de sprintraces. Ook wist hij al twee feature races te winnen in Monza en in Sotsji. Mede door deze goede resultaten staat hij momenteel bovenaan in het kampioenschap. Dit leverde hem een rol als reservecoureur op bij Alpine voor 2022. Toch vindt de Australiër het best gek dat hij bijna niet genoemd werd toen het ging over de laatste Formule 1-stoeltjes.

Oscar Piastri / Prema / Formule 2 / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Bryn Lennon/Getty Images)

Gek maar begrijpelijk

"Het voelt toch een beetje gek dat de leider in het Formule 2-kampioenschap nauwelijks genoemd wordt als kanshebber voor het laatste stoeltje in de Formule 1." Dat liet Piastri weten aan Formula1.com. "Aan de andere kant kan ik het ook wel een beetje begrijpen. Ik ben natuurlijk nauw betrokken bij Alpine." Het doel voor nu is simpel volgens de Prema-coureur. Kampioen worden in de Formule 2 voordat hij bij Alpine aan de slag gaat als reservecoureur.

Lees ook: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Lees ook: Oscar Piastri reservecoureur voor Alpine in 2022

Lees ook: Zhou naar Alfa Romeo in 2022, Giovinazzi verlaat F1

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden