Gasly: "We vochten voor pole met RB, Ferrari en Mercedes"

SI202106050258_hires_jpeg_24bit_rgb

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly kende een sterke kwalificatie in Bakoe. De Fransman kon het gevecht aangaan met de andere coureurs om hem heen en wist uiteindelijk de vierde startplek te veroveren. In gesprek met Ziggo Sport vertelt Gasly over zijn kwalificatie.

"We mogen erg tevreden zijn", begint Pierre Gasly. De Fransman pakte de vierde startplek voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. "AlphaTauri vocht mee voor pole samen met Red Bull, Ferrari en Mercedes. Dat is iets wat nog niet eerder gebeurd is." De ogen van Gasly twinkelen terwijl hij dit zegt en aan zijn stem is duidelijk te horen hoe blij hij is.

Vechten met topteams

Naar eigen zeggen reed Gasly een goed kwalificatierondje. De Fransman kwam slechts drie tiende tekort op Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Max Verstappen. Op de vraag of het team nog veel aan de auto heeft aangepast, zegt Gasly het volgende: "We hebben alles een beetje gefinetuned. De condities op de baan waren iets anders. In Q1 voelde ik dat de auto zich iets anders gedroeg. Ook stond er een beetje wind."

Pierre Gasly / Bakoe / Azerbeidzjan / AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Francois Nel / Getty Images)

Naast het neerzetten van een goede, foutloze ronde maakten een aantal coureurs gebruik van een tow. Dat kan namelijk net het verschil maken tussen bijvoorbeeld een derde of een vierde plek. "Ik denk dat Charles (Leclerc red.) een tow had in zijn snelste ronde waardoor hij wat tienden won. Het wel of niet krijgen van een tow, kan echt een aantal plekken verschil maken", vertelt Gasly.

Bandenvoordeel

De AlphaTauri-coureur vindt het heerlijk om te vechten met de topteams om hem heen. "We moeten van deze momenten genieten, want we kunnen vechten met Red Bull en Mercedes." Tijdens de race gaat de Fransman er dan ook alles aan doen om het maximale eruit te halen. "We hebben dit weekend wat meer op de race gefocust en we hebben nog twee setjes harde banden over, waardoor we daar wat meer flexibiliteit hebben. Ik denk dat we daar mogelijk voordeel uit kunnen halen als de degradatie van de banden hoog is."

Lees ook: Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe

Lees ook: Charles Leclerc na kwalificatie: “Een pole is een pole”

Lees ook: Horner: “Als ik Toto Wolff was zou ik mijn mond maar houden”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden