Pierre Gasly: "Erg slechte performance van onze kant"

SI202107170235_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly startte en finishte de sprintkwalificatie als twaalfde. De Fransman is enorm teleurgesteld en vooral gefrustreerd, omdat het dit weekend gewoon helemaal niet wil lukken. In gesprek met Ziggo Sport kijkt de AlphaTauri-coureur kritisch naar zijn prestaties.

"Het was een erg slechte performance van onze kant", begint Gasly. "Ik ben enorm teleurgesteld, want ik weet dat de auto veel meer in zich heeft." Het team van AlphaTauri begon het seizoen goed. Gasly wist in veel van de races punten te pakken en voelde zich goed in zijn bolide. Daar is nu plots verandering in gekomen.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron / Getty Images)

"De start van het jaar was ongelooflijk, maar om wat voor reden dan ook zijn we sinds zaterdag (in Groot-Brittannië red.) veel te langzaam", legt de Fransman uit. De kwalificatie voor de sprintrace verliep in zijn ogen enorm slecht. Hij kwam niet verder dan de twaalfde plek. Ook tijdens de sprintkwalificatie zat het niet mee. De AlphaTauri-coureur kwam wederom als twaalfde over de finish.

'We hebben iets gemist'

"Om eerlijk te zijn heb ik nu geen antwoorden. We zijn langzaam op de rechte stukken en we hebben veel onderstuur. Het zijn grote problemen die we tijdens het seizoen nog niet eerder gehad hebben", stelt Gasly. Hij is logischerwijs enorm gefrustreerd, want hij weet dat het zo veel beter kan. "Er is iets wat we gemist hebben. Voor de hoofdrace kunnen we niks veranderen, maar we gaan alles analyseren. Hopelijk kunnen we hier alsnog een punt pakken, maar tot nu toe is het heel lastig."

Lees ook: Verstappen: “Wordt interessante battle voor overwinning”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Race wordt niet makkelijk”

Lees ook: Richard Verschoor wint sprintrace 2 op Silverstone

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden