Pierre Gasly: "Hebben best mogelijke positie gepakt"

SI202109040671_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly heeft de vierde startplek voor de Grand Prix van Nederland gepakt. De AlphaTauri-coureur kende een moeizame start van het weekend in Zandvoort. De Fransman voelde zich namelijk niet erg goed in de auto en rekende dan ook op een pittige kwalificatie. Dat bleek echter reuze mee te vallen.

"Het begint een gewoonte te worden", begint Gasly tegenover Ziggo Sport. Hiermee verwijst hij naar de afgelopen kwalificaties waar hij vaker de vierde startplek pakte. "Je raakt wel een beetje gewend aan deze positie." Hoewel de Fransman de vierde stek op de grid al goed weet te vinden, had hij toch niet helemaal verwacht zo'n resultaat neer te zetten in Zandvoort. "De vrijdag en VT3 verliepen erg moeizaam. Het voelde nog niet goed", verklaart Gasly.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

"Extreem blij met P4"

Tijdens de kwalificatie wist de AlphaTauri-coureur extra tijd te vinden, waardoor het ineens wel lekker liep. Met een vierde startplek is Gasly dan ook erg tevreden. Hoe het hem precies gelukt is, kan hij echter nog niet helemaal verklaren. "Ik kan het niet allemaal verklaren, hoe ik het gedaan heb. We zijn erg blij met deze positie. We wisten hoe belangrijk het is om hier goed te kwalificeren. Het is hier tricky om in te halen. We bevinden ons in de beste positie voor onze gevechten met de andere jongens. Voor nu ben ik extreem blij met P4."

Lees ook: Verstappen: “Voelt geweldig om in Nederland pole te pakken”

Lees ook: Ricciardo: “Andere circuits kunnen van Zandvoort leren”

Lees ook: Alice Powell wint W Series-race Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden