Pierre Gasly: "Ferrari vormde geen bedreiging voor ons"

SI202111070647_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly reed een sterke race in Mexico. De Fransman startte als vijfde, maar profiteerde van het terugvallen van Valtteri Bottas en kwam uiteindelijk als vierde over de finish. Met deze vierde plek pakt de AlphaTauri-coureur goede punten voor zijn team, die het op gelijke hoogte brengt met Alpine in het constructeurskampioenschap.

"De vierde plek voelt als een kleine overwinning voor ons", begon Gasly tegenover Ziggo Sport. De Fransman reed een sterke race en kwam nooit echter onder druk van de concurrentie te staan. "We zijn gefinisht achter twee Red Bulls en Lewis (Hamilton red.), bovendien hebben we de Ferrari's achter ons weten te houden, dus alles was onder controle."

"Ferrari vormde nooit echt een bedreiging"

De vierde plek was volgens de AlphaTauri-coureur het hoogst haalbare resultaat. Voorafgaand aan de race dacht hij nog dat het een pittige race zou worden. De Fransman had er namelijk op gerekend dat de rode rakkers van Ferrari hem flink onder druk zouden zetten, dat gebeurde echter niet. "Ferrari vormde nooit echt een bedreiging. Ze reden altijd een aantal secondes achter me."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Mexico / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Gasly reed zijn eigen race en had er een beste vaart in. Het team kwam hem zelfs via de boordradio vertellen dat hij het iets rustiger aan moest doen. "Ik had een goede pace, maar het team wilde me kalmeren omdat dat beter was voor de banden en de remmen. Ik had wat marge dus het was goed. We waren snel op alle compounds en de vierde plek is voor ons waarschijnlijk ons op een na beste resultaat van het jaar."

Lees ook: Max Verstappen over P1: “Zo laat mogelijk geremd”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Mexico de race

Lees ook: Tost te spreken over hulp Albon: “Verbetering zichtbaar bij Yuki”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden