Pierre Gasly: "Hadden niet genoeg pace op deze baan"

SI202104300959_hires_jpeg_24bit_rgb

Het was een moeizaam weekend voor Pierre Gasly. De AlphaTauri-bolide loopt niet heel lekker op het circuit van Portimao en het team wist dan ook dat het een pittige race zou worden. Uiteindelijk heeft Gasly er het beste van gemaakt. De Fransman finishte als tiende en wist daarmee toch nog een punt te pakken.

"Het was zoals verwacht een moeilijke race voor ons", vertelt Gasly over zijn race tegenover Formula 1. "We wisten dat het gevecht intens zou worden. Ik was blij dat ik bij de start een goede pace had ten opzichte van Charles, Esteban en de andere auto's om ons heen."

Gasly / AlphaTauri / Portimao / Portugal / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Gasly probeerde uit alle macht andere bolides in te halen, maar dat ging niet van harte. "We hadden niet genoeg pace op deze baan, het was moeilijk. Ik weet dat ik maar één punt gepakt heb, maar ik ben toch blij dat ik Carlos ingehaald heb om zo in de top-10 terecht te komen."

Prestaties verbeteren

Volgens Gasly is het circuit van Portimao een baan die niet bij de auto past. Dat merkte het team op vrijdag al. Er is dan ook hard gewerkt om de auto te verbeteren, maar het leek tevergeefs te zijn. "We hebben gedurende het weekend veel dingen geprobeerd om de auto aan de gang te krijgen, maar niets werkte. We moeten kijken wat we kunnen doen om onze prestaties op banen als deze te verbeteren, zeker met circuits als Monaco en Bakoe in het vooruitzicht."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Fysiek en mentaal lastige race”

Lees ook: Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

Lees ook: Sergio Pérez: “Zat te lang vast achter Norris”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden