Pierre Gasly: "Heb alles gegeven en goede gevechten gehad"

SI202106190249_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly reed een goede thuisrace in Frankrijk. De Fransman finishte als zevende en is daar tevreden mee, ook al had hij graag wat meer willen laten zien voor zijn thuispubliek. "Natuurlijk had ik graag meer willen laten zien voor mijn thuispubliek, maar we moeten objectief naar de performance kijken", vertelde Gasly na afloop bij Ziggo Sport.

"Zoals ik al zei het is een van onze sterkste resultaten van het jaar", stelt Gasly. De Fransman kende een moeilijke race en denkt dan ook dat er helaas niet heel veel meer in had gezeten. "Objectief gezien was het een goede race. We eindigden achter een aantal sterke concurrenten en daar kunnen we niet ontevreden mee zijn."

Pierre Gasly / Frankrijk / Paul Ricard / AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Gasly vertelt dat zijn AlphaTauri als vierde beste auto is gefinisht achter McLaren, Mercedes en Red Bull. "Voor ons is dat erg goed. Natuurlijk had ik graag meer willen laten zien voor mijn thuispubliek, maar we moeten objectief naar de performance van vandaag kijken. De McLarens zijn gewoon sneller en we hebben toch de Alpine-bolides en de Ferrari's verslagen."

Verbeterpunten

Ondanks dat hij best tevreden is, zijn er zeker verbeterpunten. Zo waren de pitstops niet geweldig. Bij zijn pitstop verloor Gasly twee plekken aan Daniel Ricciardo en Charles Leclerc. De AlphaTauri-coureur stelt dat het team de data gaat analyseren om te kijken of er dingen zijn die ze als team anders hadden kunnen doen. "Ik heb alles gegeven vandaag en we hadden een aantal goede gevechten op de baan, dus daar ben ik blij mee. Aan het einde van de dag is P7 een sterk resultaat voor ons en we nemen mooie punten mee naar huis."

Lees ook: Olav Mol: “Strategie van Red Bull gaan we vaker zien”

Lees ook: Jos Verstappen: “Mijn hart klopte in mijn keel”

Lees ook: Sergio Pérez: “Lange eerste stint maakte verschil op het einde”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen