Pierre Gasly na behalen P3: "Wist niet of ik de finish wel zou halen"

SI202106060315_hires_jpeg_24bit_rgb

Na een chaotische Grand Prix van Azerbeidzjan is het niemand minder dan Pierre Gasly die er met de derde plek vandoor gaat. De Fransman presteerde al het hele weekend erg goed en wist aan het einde van de race nipt Charles Leclerc achter zich te houden. "Dit voelt echt geweldig", vertelde een van oor tot oor grijnzende Gasly na afloop.

Een eerste en tweede plek heeft de Fransman al weten te bemachtigen in zijn Formule 1-carrière, daar kan hij nu een derde plek aan toevoegen. "Dit voelt echt geweldig, ik weet niet wat ik moet zeggen", vertelde Gasly na afloop tijdens het podiuminterview. "Het waren hele intense laatste rondes."

Pierre Gasly / Bakoe / Azerbeidzjan / AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Maxim Shemetov / Getty Images)

'Wist niet of ik de finish zou halen'

De AlphaTauri-coureur moest zich na de herstart, veroorzaakt door de klapband en crash van Max Verstappen, met hand en tand verdedigen tegenover Charles Leclerc en Lando Norris. Het leek er zelfs even op dat de Monegask er met de derde plek vandoor zou gaan, maar Gasly liet zich niet op zijn kop zitten. De Fransman vocht terug en pakte de derde plek weer af van Leclerc. "Ik moest mijn ellebogen gebruiken. De laatste rondes waren erg moeilijk, ik wist niet of we de finish wel zouden halen. Ik ben er volledig voor gegaan, dit voelt geweldig!"

Pierre Gasly / Bakoe / Azerbeidzjan / AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Eerder tijdens de race riep de Fransman al dat hij plots power op de rechte stukken verloor. Dat bleek een probleem te zijn waar hij omheen moest zien te rijden. Het was tot de finishvlag viel dan ook alles behalve zeker dat de AlphaTauri-bolide de finish überhaupt zou halen. Des te mooier is de podiumplek van Gasly. "De auto is het hele weekend al geweldig. Elke sessie stonden we er goed voor."

'Goede punten gepakt'

Voorafgaand aan de race wist Gasly nog niet zo goed wat hij ervan moest verwachten. "Ik wist niet of we onze positie (de startpositie, P4, red.) zouden kunnen behouden of dat we misschien ook nog zouden kunnen vechten voor het podium, maar het is gelukt." En gelukt is het zeker. Met een derde plek voor Gasly en een zevende plek voor Tsunoda zal het team erg blij zijn. "We hebben weer goede punten gepakt. Yuki (Tsunoda red.) deed het ook erg goed. Het is geweldig. Vanavond gaan we het met zijn allen vieren."

Lees ook: Pérez wint bizarre Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Aandeelhouder McLaren Mansour Ojjeh overleden

Lees ook: Jüri Vips wint met straffen gevulde F2 feature race Bakoe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden