Pierre Gasly ontevreden na twaalfde plek kwalificatie

SI202107160164_hires_jpeg_24bit_rgb

De laatste tijd is Pierre Gasly een zekerheidje aan het worden in Q3, maar tijdens de kwalificatie voor sprintrace van de Grand Prix van Groot-Brittannië zat dat er even niet in voor de Fransman. Gasly kwam niet verder dan een twaalfde tijd en wist naar eigen zeggen tijdens zijn ronde al dat het niet genoeg zou zijn. Teammaat Tsunoda kon ook geen potten breken. Hij werd zestiende en gaat ook een lastige sprintrace tegemoet.

Voor Gasly is het pas de tweede keer dit jaar dat hij Q3 niet weet te halen. De enige andere keer was tijdens de Grand Prix van Spanje. De AlphaTauri-coureur voelde naar eigen zeggen in de training al aan dat het wel eens een lastig weekend zou kunnen worden. "Direct bij vrije training 1 hadden we erg veel moeite om de juiste balans te vinden, we hebben voor de kwalificatie nog wel wat dingen aan kunnen passen, maar helaas was het niet genoeg", aldus een ontevreden Gasly.

SI202107160281_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto; Red Bull Racing Content Pool | Foto: Lars Baron/Getty Images

Langzaam op de rechte stukken én in de bochten

De ronde van Gasly in Q2 was volgens de Fransman gewoon goed, toch wist hij al dat het niet genoeg ging zijn om een goede prestatie te leveren. Volgens Gasly kan het probleem zeker aan de set-up liggen. "We zijn te langzaam op de rechte stukken en in de bochten voelt de auto ook niet snel genoeg."

Lees ook: Lando Norris: “Zat niet meer in dan 6de positie” 

Lees ook: George Russell: “Geweldige support van thuispubliek” 

Lees ook: Hamilton euforisch na pakken eerste startplek sprintrace 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen