Pierre Gasly ook in 2021 bij AlphaTauri

AP-24H1MC9ZS1W11_news

Pierre Gasly heeft zijn contract bij AlphaTauri met een jaar verlengd. De Fransman rijdt dus ook in 2021 voor de Italiaanse renstal, waarmee direct een eind wordt gemaakt aan de geruchten over een eventuele rentree bij Red Bull Racing.

Pierre Gasly startte zijn Formule 1-carrière in 2017 bij Toro Rosso (het toenmalige AlphaTauri). De resultaten van de jonge Fransman waren dermate goed, dat hij in 2019 de overstap naar Red Bull Racing maakte als vervanger van Daniel Ricciardo. Aan de zijde van Max Verstappen kwam Gasly echter niet goed uit verf, waarna hij halverwege het seizoen alweer de weg terug naar AlphaTauri bewandelde.

Dit jaar lijkt Gasly weer helemaal te zijn opgeleefd. De 24-jarige Fransman scoort het ene na het andere goede resultaat en bekroonde zijn seizoen met een sensationele overwinning in Monza. Een promotie naar Red Bull Racing kwam daardoor weer ter sprake, maar aan die geruchten lijken een eind te komen met de verlenging van zijn contract bij het zusterteam.

Pierre Gasly reageert verheugd op de contractverlenging: “Ik ben extreem gelukkig om nog een seizoen voor AlphaTauri te rijden. We zijn op weg naar het meest succesvolle seizoen als team ooit. Ik zal er alles aan doen om het team te blijven pushen, mijn verantwoordelijkheden te pakken en het team verder vooruit te helpen. Ik kijk ernaar uit om de uitdaging aan te gaan om nog meer successen te boeken in de toekomst.”

AlphaTauri teambaas Franz Tost is ook tevreden dat Gasly heeft bijgetekend: “Pierre heeft aangetoond zeer competitief te zijn, het maximale uit de auto te halen en waardevolle feedback te geven aan zijn engineers. Hij is mentaal erg sterk, gemotiveerd en doet er alles aan om zijn doelstellingen te behalen. Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en samen een succesvol 2021 te hebben.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden