Pierre Gasly over Oostenrijk: "Laatste stint ging enorm goed"

SI202107040117_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly reed weer een race in de punten en eindigde de Grand Prix van Oostenrijk als achtste. Hij startte de race op de softs, die achteraf minder goed bleken te zijn. Desondanks is de Fransman blij met de punten voor AlphaTauri.

"De race was misschien wat moeilijker dan ik had verwacht," zegt Gasly tegen Ziggo Sport. "Vooral onze laatste stint ging enorm goed. Ik had een ronde extra nodig, dan had ik waarschijnlijk Charles Leclerc wel ingehaald." De Fransman blijft gelukkig positief over de uitslag. Hij zegt dat het een goed teken is dat het team op een moeilijke dag alsnog voor punten kan vechten.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose/Getty Images)

Vooruitblikken op Silverstone

Gasly kijkt ernaar uit om op Silverstone te rijden. Hij vindt het een mooi circuit en zegt ook dat de auto van het team op alle circuits wel goed is. De Fransman vindt wel dat er nog bepaalde dingen verbeterd kunnen worden en zegt dat ze daardoor een aantal punten misliepen in de race. "Het middenveld zit dicht op elkaar dus we moeten ervoor zorgen dat we het maximale uit het team en de auto halen."

Lees ook: Olav Mol: “Denk dat ze zich bij Mercedes achter de oren krabben”

Lees ook: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen