Pierre Gasly: "Raak gefrustreerd, krijgen problemen niet opgelost"

SI202112110124_hires_jpeg_24bit_rgb

Enorme frustratie, dat is de emotie die overheerst bij Pierre Gasly na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Fransman had problemen met zijn AlphaTauri-bolide en kwam niet verder dan de twaalfde startpositie. Voor de camera bij Ziggo Sport legde Gasly uit wat er precies aan de hand was.

"Ik raak een beetje gefrustreerd", begon Gasly zijn verhaal. De Fransman kende een moeizame kwalificatie en leek niet de pace te hebben om een goed rondje neer te zetten. Hij bleef uiteindelijk steken rond de twaalfde tijd en dat is zeker niet waar hij en zijn bolide normaal gesproken thuishoren. "We hebben sinds vrijdagmiddag al problemen. Er is wat minder load op de auto en we zien problemen die we nog niet helemaal begrijpen."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Abu Dhabi / Yas Marina / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

'We waren gewoon te langzaam'

Al na afloop van Q2 moest de Fransman zijn bolide in de pitbox parkeren. "We hebben geprobeerd om de problemen voor zaterdagochtend op te lossen, maar dat werkte niet. Vervolgens probeerden we het op te lossen voor de kwalificatie, maar ook dat werkte niet." Op de vraag van Jack Plooij of hij ook problemen had met zijn remmen, antwoordde Gasly het volgende: "Er waren geen problemen met de remmen alleen met de load van de banden en daarna hadden we verkeer en die bende, maar aan het eind van de dag waren we gewoon te langzaam en dat was het grootste probleem."

Lees ook: Max Verstappen over pole: “Geweldig gevoel”

Lees ook: Lando Norris blij met P3: “Een verrassing”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max verdient de pole”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden