Pierre Gasly scoort nul punten in Austin

door Hidde Wissels
Gasly-usa-2021

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly was de eerste uitvaller tijdens de Grand Prix van Amerika. De Fransman had een probleem met zijn achterwielophanging waardoor hij zijn auto terug moest brengen naar zijn team.

Gasly had een goede kans om punten te scoren voor zijn team in strijd met Alpine F1 Racing. Hij mocht vanaf de achtste stek starten, maar zijn race zat er al vroegtijdig op toen zijn achterwielophanging te ernstig kapot was. “We hadden een probleem met de ophanging en dat werd met iedere ronde slechter”, vertelt Gasly aan Ziggo Sport. "Erg teleurstellend om dan de auto terug naar de pits te moeten brengen."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Grand Prix Amerika
Foto: Red Bull Content Pool / Chris Graythen / Getty Images

“Misschien lag het aan onszelf"

Of de ophanging kapot is gegaan vanwege het hobbelige circuit weet de 25-jarige niet. Het kan ook een fout zijn geweest van het team. "Op dit moment weet ik niet waardoor het is gekomen”, gaat Gasly verder. “Misschien is het ook een probleem dat bij ons lag. Dat moeten we nog onderzoeken. Het is zonde dat we zijn uitgevallen omdat we in een felle strijd zijn verwikkeld met Alpine."

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven"

Lees ook: Pérez had het zwaar: “Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer"

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen