Pierre Gasly: "Straf Bottas levert ons niks op"

SI202108010242_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly kende een teleurstellende race in Hongarije. De Fransman startte als vijfde, maar werd gehinderd door het incident dat Valtteri Bottas veroorzaakte. Hij viel terug naar de laatste plaats. Uiteindelijk kwam hij na een inhaalrace als zesde over de finish met een extra punt voor de snelste raceronde. 

"Ik wil natuurlijk Esteban feliciteren met de winst", begint Pierre tegenover Ziggo Sport. "Ze hebben het beste van deze bende gemaakt. Ik bleef bij de start gelukkig uit de problemen, maar viel wel terug van de vijfde plek naar de laatste plaats." Volgens de Fransman verschilt terugvallen naar de laatste plaats niet veel van een uitvalbeurt.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

"Sommige mensen hadden geluk en anderen hadden pech. Max, ik en Sergio hadden pech", stelt Gasly. Hoewel hij een goede inhaalrace reed en als zesde finishte, is hij toch teleurgesteld. De AlphaTauri-coureur vindt dan ook dat Bottas gestraft moet worden. "Iedereen maakt fouten. Ik maak ze, Lewis maakt ze, Max maakt ze. We worden betaald om te racen, dat is ons werk. Als je een fout maakt waarbij drie, vier of vijf auto's betrokken zijn, verdien je een straf."

'Straf Bottas levert ons niks op'

De stewards waren het met Gasly eens. Ze hebben Bottas een gridstraf van vijf plekken voor de volgende race, de Grand Prix van België, gegeven. Toch heeft de Fransman weinig aan deze straf. "Aan het einde van de dag levert het ons niet meer punten op. Wat is gedaan is gedaan. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar als je objectief kijkt is van de laatste plek terugrijden naar P6 met de snelste ronde een goed prestatie."

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Alonso: “Hamilton ophouden was belangrijk voor Verstappen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden