Gasly: "Team zag probleem met Honda-krachtbron"

SI202106250451_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly begon sterk aan het weekend van de Grand Prix van Stiermarken. Hij had in de eerste vrije training de tweede tijd achter zijn naam staan. In de tweede vrije training was Gasly echter niet van de partij door een probleem met de krachtbron. Het team besloot dat de Honda-motor grondig nagekeken moest worden.

"Deze ochtend was geweldig. De pace en de prestatie van de auto waren sterk en alles ging goed, dus het was een erg positieve sessie", vertelt Gasly. "Helaas zag het team een probleem met de krachtbron en wilde ze geen risico's nemen, dus ze heeft het afgelopen middag gecheckt. Er waren wat dingen die we tijdens de tweede vrije training wilden proberen dus het is jammer dat we dat niet konden doen, maar uiteindelijk is er niks dat we eraan kunnen veranderen en we moeten vanaf nu vooruitkijken naar morgen."

Yuki Tsunoda, de teamgenoot van Gasly, eindigde na een sterke ochtendsessie als vijftiende in de tweede vrije training. "Yuki voelde zich niet zo op zijn gemak als tijdens de eerste vrije training, dus we moeten de data analyseren voor morgen. Dan kunnen we alles compleet maken voor de kwalificatie", besluit Gasly.

SI202106250609_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ongelukkige situatie

"Tijdens de pauze zag Honda wat raars op de data van de krachtbron en ze wilden geen risico's nemen", zegt Jonathan Eddolls, de Chief Race Engineer van AlphaTauri. "We kozen ervoor om het probleem te onderzoeken en daardoor kon Pierre niet rijden in de tweede vrije training. Het is een ongelukkige situatie omdat de tweede vrije training bijna helemaal droog was, dus Pierre verloor wat tijd. Zijn prestatie zag er sterk uit in de ochtend en ik heb vertrouwen dat hij dat kan herhalen in de derde vrije training."

Lees ook: Top & Flop: VT1 en VT2 GP van Stiermarken

Lees ook: Mul klaar voor eerste race Lamborghini Super Trofeo

Lees ook: Max Verstappen: "Wordt weer enorm spannend gevecht"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen