Pierre Gasly: "Verwacht intens gevecht met Lando en Charles"

SI202107310346_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly pakte de vijfde startplek voor de Grand Prix van Hongarije. De Fransman kende een moeilijk weekend in Silverstone, maar lijkt nu weer helemaal terug te zijn. "Het was een goed rondje. Ik ben erg blij dat we als eerste achter de topteams staan", stelde Gasly tegenover Ziggo Sport.

"We hadden niet verwacht beter te zijn dan de Ferrari's en de McLarens", begint Gasly. De AlphaTauri-coureur is erg blij met zijn kwalificatie. Het vorige raceweekend in Groot-Brittannië verliep erg moeizaam voor Gasly. Hij kwam toen niet verder dan een elfde plek. In Hongarije gaat het gelukkig een stuk beter.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Hongarije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

"We wisten in de vrije training wel dat we in de top tien zouden staan, maar we dachten dat we achter Ferrari en McLaren terecht zouden komen. Zij hebben normaal gesproken een goede pace", legt de Fransman uit. Met een vijfde startplek heeft de AlphaTauri-coureur een goede uitgangspositie voor de race.

'Ellebogen naar buiten'

"We moeten een goede start hebben. Het gaat niet makkelijk worden, want Lando en Charles zijn vaak erg sterk in de race", blikt Gasly vooruit op de race. "We hebben de trackpositie al, dus we moeten het goed uitspelen. Ik verwacht een intens gevecht met hen, dus ellebogen naar buiten en we zien wel wat er gebeurt."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Boegeroep geeft me juist energie”

Lees ook: Max Verstappen: “We liggen hele weekend al achter”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden