Pierre Gasly: 'Voor het eerst comfortabel in de wagen'

AP-1Z5MWWGH51W11_news

Pierre Gasly kende een ontspannen kwalificatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Fransman hoefde zich niet te kwalificeren, omdat hij vooraf al wist dat hij de race zal starten vanuit de pitstraat.

Toch ging de Red Bull-coureur tijdens Q1 even naar buiten en zette in deze sessie zelfs de snelste tijd op de klokken. "We weten dat we vanuit de pitstraat moeten beginnen. Het ging er meer om dat ik zou voelen hoe het is om met deze set-up te rijden wanneer er weinig brandstof in de tank zit. We gingen er zonder verwachting in, maar eindigden alsnog op P1 aan het einde van Q1", laat Gasly na afloop van de kwalificaties aan Motorsport.com weten.

Dat hij de snelste was in de eerste sessie is voor Gasly een flinke opsteker. De eerste drie races had hij namelijk veel moeite met de RB15. "Ik voelde me nu voor het eerst comfortabel in de wagen en dat is waar we naar zochten. Het belangrijkste doel vandaag was om zo te rijden met de wagen als ik zelf het liefste wilde. Het is altijd fijn om in zo'n snelle wagen te kunnen doen wat je wil en dat was tot nog toe lastig. Ik moet me aanpassen, maar voel me een stuk beter nadat we een aantal dingen hebben veranderd sinds China."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden