Pierre Gasly: "We hebben de snelheid, we zijn erbij"

SI202107030146_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly start de Grand Prix van Oostenrijk zondagmiddag vanaf de zesde startplaats. De Fransman kijkt met een goed gevoel terug op deze zevende top-6 kwalificatie op een rij en hoopt dit keer wel een volledige race te kunnen rijden. 

"Het voelt alsof elk weekend hetzelfde wordt, hopelijk zal het zondag anders zijn en niet zo vergelijkbaar met vorige week" zo zegt de Alpha Tauri-coureur tegenover Ziggo Sport na de kwalificatie.

"Met Charles hebben we wat meer marge genomen. Als we de social distancing deze keer tussen ons bewaren gaat het morgen misschien beter" grapt de Fransman terugkijkend op het incident vorige week waardoor hij noodgedwongen moest stoppen met de race. Hij voegt eraan toe: "Zonder gekheid, het ziet er echt goed uit, ik zat slechts een paar tienden van P3, dus ik ben erg blij. We hebben ook de snelheid, dus we zijn erbij"

Pierre Gasly / Oostenrijk / Spielberg/ AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool - Clive Rose/Getty Images

"Ik worstelde een beetje in de vrije trainingen, maar uiteindelijk in de kwalificatie slaagde ik erin een sterke ronde te rijden en nu P6 te kwalificeren", zegt hij tevreden.
Of er sprake gaat zijn van revanche? "Ja, ik denk dat we snelle auto's voor ons hebben, ook met een andere strategie. Ik denk dat ze allemaal met medium-banden beginnen, dus we moeten zien hoe het uitpakt, maar ik ben zelfverzekerd en heb veel zin om te gaan racen. Hopelijk doen we nu meer dan één bocht." zo sloot hij af.

Lees ook: Gasly benaderd door meerdere teams voor 2022-stoeltje

Lees ook: Tanabe verwerpt verhalen over extra vermogen Honda-motoren

Lees ook: Verstappen na pole Oostenrijk: “Q3 was gewoon klote”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen