Pierre Gasly: "Zonder penalty zat er meer in"

door Jacobine van den Berg
SI202106190249_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly kijkt tevreden terug naar het resultaat dat hij heeft behaald tijdens de Grand Prix van Turkije. Na een paar bochten op het regenachtige circuit tikte de Franse coureur Fernando Alonso aan die vervolgens spinde. De Alpha Tauri-coureur kreeg als gevolg daarvan een tijdstraf van 5 seconden. Ondanks de straf is hij blij dat hij een mooi gevecht kon aangaan met Lewis Hamilton.

Even leek het erop dat Gasly in de slotfase van de race Lewis Hamilton voorbij kon gaan. "Hij reed zo'n 20 meter voor mij" aldus Gasly tegenover Ziggo Sport. Toch kwam de Fransman net niet dichtbij genoeg om ook echt wat te proberen.

'Een van mijn sterkste races'

Gasly is tevreden met zijn finish op slechts een paar seconden achter Hamilton en 10 seconden bij het podium vandaan. "Gezien de tijdstraf en de weersomstandigheden is dit een van mijn sterkste races en ben ik blij om weer eens bij de eerste 6 te mogen zitten."

'Lewis had meer topsnelheid'

Gasly vindt niet dat de race een ronde tekort was om Hamilton voorbij te gaan. "Op bepaalde plekken had hij simpelweg meer topsnelheid en hoe dichter ik bij hem kwam, hoe meer downforce ik verloor en de auto niet meer goed onder controle had. Het zou echt lastig zijn geweest om hem voorbij te gaan." Gasly voegt toe dat er zonder de penalty misschien meer in had kunnen zitten. "Fijn dat we tegen het einde wel de goede pace hadden om met hem om positie te kunnen vechten dus daar ben ik heel blij mee."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Red Bull was moeilijkst om in te halen”

Lees ook: Sergio Pérez: “Voelt goed om weer op het podium te staan”

Lees ook:  Verstappen pakt leiding in kampioenschap terug

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden