Pietro Fittipaldi vervangt Grosjean tijdens GP Sakhir

1ST1090

Het Haas F1 team brengt vanochtend naar buiten dat reserverijder Pietro Fittipaldi volgend weekend zijn F1 debuut gaat maken. Hij zal Romain Grosjean vervangen, die nog herstellende is van zijn zware ongeluk op zondag.

Guenther Steiner heeft aangegeven dat hij Grosjean in ieder geval 1 race wil laten vervangen zodat hij kan herstellen. Grosjean, die op zondag na contact met Danil Kvyat angstaanjagend hard de muur in ging. Dit zorgde ervoor dat zijn auto in tweeën brak en door de vangrail kwam. Ook ontstond er vuur omdat zijn brandstof tank waarschijnlijk scheurde door de zwarte impact. De Fransman wist uiteindelijk zelf uit zijn wrak te klimmen tot opluchting van de hele motorsportwereld.

'Na het ongeluk was het duidelijk dat een race overslaan het beste zou zijn voor Romain. Vervolgens was de beslissing om Fittipaldi in de auto te zetten snel gemaakt.' Aldus Steiner.

Pietro Fittipaldi is de kleinzoon van tweevoudig F1 kampioen Emerson Fittipaldi. Hij reed al eerder voor het team van Haas tijdens wintertests en vrije trainingen. Fittipaldi reed al eerder in Haas' 2018 en 2019 bolide maar krijgt aanstaand weekend dus voor het eerst dit seizoen de kans om in de auto van 2020 te rijden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden